De sleutel

Daar zitten we dan in Italië. De meiden vanaf september naar school. Dat betekende elke dag een rit van 30 min. naar de school van Saar in Offida. Roos ging al snel met de bus vanaf het grote plein in het dorp. Waar onze meiden in NL zelfstandig met de fiets naar school gingen, gaat hier alles met de bus of de auto. Dat wisten we natuurlijk wel, maar dat is toch even wennen.

De dagen worden dus deels gevuld met het halen en brengen van de meiden, verder helpen we op de boerderij van vrienden en werken we onze plannen verder uit. De hypotheek wil maar niet rondkomen en dat levert best wat stress op. De overdracht van ons huis kan dus ook niet plaatsvinden in oktober…. We schuiven op naar het einde van het jaar, december. Ok, ok…. Maar ook december gaan we niet halen… pfff. Uiteindelijk krijgen we net voor de kerst het nieuws dat de hypotheek rond is. Feest! Een nieuwe datum wordt gepland voor de overdracht, 11 maart 2021. Zo lang wachten nog… De oude eigenaar heeft nog geen ander huis. Hij krijgt daarom de tijd om die te vinden en te verhuizen. 

De lente is begonnen en het is maart! Yeah, nog even en we hebben onze eigen plek en dan kunnen we aan de slag. Op 11 maart is de overdracht. ’s Morgens komen we bij de notaris… ohhhh… wat is het spannend. Het gaat toch wel echt gebeuren hè?! Gelukkig zien we bekende gezichten en gaan we om tafel. De hele akte wordt voorgelezen (duurt lang….) en dan kunnen we tekenen. Het is van ons!!! 

Nu de sleuteloverdracht. Nou dat was even een ding. Hij was namelijk nog niet verhuisd??? Dat meen je niet. Op 14 maart komt onze verhuizer met onze spullen! Met tegenzin geven we hem nog een dag om te verhuizen… Dus einde middag 12 maart is het huis echt van ons! En ja, we hebben de sleutel. De sleutel! Maar liefst 1 sleutel (die beste man deed de deur nooit op slot en dat daarom ook maar 1 sleutel…?). Wij zijn blij. We hebben onze eigen plek!