‘Ik vertrek’

En toen was het woensdag 2 september 2020. Met 2 volgepakte auto’s, de meiden en kat Lotje rijden we richting Italië, ons nieuwe thuisland. Onze inboedel is 2 dagen eerder opgehaald door onze verhuizer. Na een goede eerste reisdag zijn we gestopt in Zuid-Duitsland. Voor een overnachting en natuurlijk onze favoriete Duitse maaltijd; schnitzel met friet en bier/spezi.

De volgende dag verloopt de reis soepel totdat we bij Milaan zijn… Ik zie dat Mark -die rijdt in onze nieuwe tweedehands Ford Smax- problemen heeft. De auto gaat in noodloop. We stoppen bij een parkeerplaats en Mark start de auto opnieuw. Het lijkt goed te gaan en we vervolgen onze weg. Helaas toch niet….. Mark gaat naar de kant, ik er achteraan, motorkap open en er komt rook uit…. Roos en Lotje uit de auto…. 

Daar staan we dan, langs de autostrada met nog 500 km te gaan. Er bekruipt mij een ‘ik vertrek’ gevoel…. dit was smullen geweest voor de kijkers. 

Gelukkig zijn we nog verzekerd bij de ANWB. Na een telefoontje krijgen we hulp na een klein uurtje. De Smax gaat op de vrachtwagen, Mark en Roos voorin en ik rijd er met de Tiguan, Saar en Lotje achter aan. Daar staan we dan… bij de garage aan het einde van de middag. 

Blog: 'Ik vertrek' - Agriturismo Il Masso

We regelen een hotel en ik breng eerst de meiden en haal daarna Mark en Lotje op. We balen enorm, we hadden het ons zo anders voorgesteld.

Na een lang weekend in een voorstadje van Milaan te hebben doorgebracht, en een hotline met de ANWB, zijn we op maandag 7 september met vervangend vervoer richting onze eindbestemming Montalto delle Marche gegaan. Die middag zijn we dan ‘eindelijk’ aangekomen bij ons tijdelijke thuis, de agriturismo van onze Italiaanse vrienden. Ons avontuur is begonnen met een reis om nooit te vergeten.