We gaan het doen!

Toen Mark en ik elkaar leerde kennen gingen we op vakantie naar Frankrijk. Gewoon omdat we dat ook deden met onze ouders. Ik was al een keer in Italië geweest en wilde graag weer. Mark vond het niks, die macho mannen…. Toch kon ik hem uiteindelijk overhalen. Onze eerste reis ging naar Toscane. Kamperen op een berg met prachtig uitzicht. We genoten met volle teugen van die vakantie. Mark was om, sindsdien gaan we (bijna) elk jaar wel een keer (of 2).

Ook hadden we het er wel is over om te verhuizen naar Italië. Hoe zou het zijn om hier te wonen en te werken? Maar dat bleef bij dromen… en er veel op vakantie gaan. De Noord-Italiaanse meren, Ligurische kust, Toscane, Le Marche. Als iemand vroeg: ‘Waar gaan jullie op vakantie?’ Italië. Alweer?   

Onze eerste kennismaking met Le Marche was op onze huwelijksreis. We gingen ‘romantisch’ kamperen op een camping in Sirolo. Wat een prachtig gebied, de stad Ancona, Monte Conero, idyllische en intieme strandjes, heerlijk eten en drinken. 

Later kwamen we er steeds vaker, voor vakantie maar ook om te werken. Mark heeft een tijdje zonder werk gezeten en de muren kwamen op hem af. Op aanraden van vrienden is hij samen met een vriend gaan druiven plukken in Le Marche. Wat een fanatische ervaring en dit werd vaste prik, elk jaar druiven plukken! De liefde voor dit gebied werd groter… de vraag kwam weer boven: Hoe zou het zijn om hier te wonen en te werken? Een camping beginnen, boer worden… Mark begon een beetje met huizen kijken…ik vond het niks…of misschien toch wel? Na een tijd kwam bij mij ineens het besef. Willen we dit ooit doen, dan is het nu onze tijd. We gaan het doen!