Huizenjacht

Toen we eenmaal besloten hadden te gaan verhuizen ging Mark fanatiek verder met zoeken op verschillende Italiaanse ‘Funda’ websites. Nou ik kan je zeggen, er ging een hele nieuwe wereld voor mij open…. Wat hebben wij gelachen en ons verbaasd. Het is totaal anders dan dat wij gewend zijn in NL.

Voor de verkoop van ons huis in NL hebben wij ons huis strak in de lak gezet, opgeruimd en schoongemaakt. Het leek wel een showroom. Je krijgt als eventuele koper een goed overzicht van de woning met mooie foto’s, een goede beschrijving en plattegrond van de indeling. Hier werkt dat niet zo, meestal is er wel een (korte) beschrijving maar je mag blij zijn als er ook foto’s bij zijn. En die foto’s… (voor de grap zou je eens moeten kijken). Vaak zelfgemaakt, met mensen en dieren erop, huis niet opgeruimd, niet scherp, niet duidelijk… kortom je krijgt niet echt een goede indruk van het huis of van de omgeving. Waar ga je dan kijken? Tja….gewoon gaan kijken waarbij je denkt dat het misschien wat zou zijn… Ons wensenlijstje werd in de loop van de tijd steeds duidelijker en totaal hebben we wel 30-40 huizen gezien. We zijn 3x afgereisd naar Italië om te zoeken. In juni 2020 gingen we voor de 3e keer (de meiden waren dit keer ook mee). De eerste huizen die we zagen vielen niet in de smaak. Later die week zijn we bij ‘ons’ huis gaan kijken. Deze stond zeker niet op de eerste plaats voor mij, een roze huis vol plakstenen. Nee… echt niet. Maar toch gaan kijken. 

Blog: Huizenjacht - Agriturismo Il Masso

We kwamen aanrijden… De plek, de omgeving, het huis… het klopte! En alle 4 waren we enthousiast. Nog een keer kijken… ja dit is m. De plek voelt zo goed. We zijn verliefd!

Juni 2020. We hebben besloten het huis te kopen en half oktober zou (jaja, je leest het goed, zou..) de overdracht zijn. Het hele koopproces zal ik jullie besparen. Dat was -bijna- niet te doen.